2017. október 9., hétfő

Ismét magyarokat mocskoló tábla jelent meg Topolyán

Ismételten magyarellenes szöveget tartalmazó óriástáblát állított Topolya határában Svetozar Martinović helyi lakos.


 
A montenegrói férfi korábban már 2012-ben és 2014-ben is magyarokat kollektivizáló és sértő táblákat helyezett ki Topolyán az autópálya melletti bevezető út mentén.
A korábbi táblán a következő hirdetmény szerepelt “Eladó a házam, elköltözöm a magyar fasiszták elnyomása miatt.”.
A későbbi a hirdetőfelületen is hasonló szöveg volt látható, némi kiegészítéssel: “Eladó a házam, mivel elköltözöm Szerbiából, a magyar fasiszták elnyomása és a topolyai bűnözők miatt” majd nagyobb, vörös betűkkel kiemelten “Éljen a testvéri Oroszország”.


A frissen felállított magyarokat gyalázó tábla szövege szerint “magyar bűnözők” elvették az orvos gyermeke, dr. Martinović munkáját a topolyai egészségházban, és helyére a község vezetőjének Kislinder Gábor VMSZ-es politikusnak a lányát helyezték el, ezzel pedig a szöveg szerinte diszkriminálták a montenegróiakat. Illetve ismét olvasható az elmaradhatatlan oroszozás.

Svetozar Martinović az akciói eddig mindig azzal mentegeti magát, hogy felesége is magyar és gyermekei is beszélik a magyar nyelvet, nem mintha ez mentség lenne a visszaeső szélsőséges viselkedésére.
Martinovićtyal a DélHír pár éve interjút is készített, akkor portálunknak elmondta, hogy szerinte Topolyán, a Jobbik tagjai rendszeresen masíroznak az utcákon. Valamint kifejtette, hogy a magyar fasiszták elviselhetetlenné teszik az életet. Elmondása szerint őt ezidáig csak azért nem érte konkrét inzultus, mivel jó fizikumú és erős, így megtudja magát védeni.
Kérdésünkre, miszerint szerb fasiszták élnek-e Topolyán, Martinović nemmel válaszolt, ám elárulta, hogy a községet vezető magyar politikusok között több fasiszta is található, ám ennél többet már nem volt hajlandó elárulni.
Martinović rögeszmés magatartását egyébként jól jellemzi, hogy naphosszakat a magyarokat gyalázó táblája őrzésével tölti az idejét, mivel szerinte egyik korábbi tábláját is a délvidéki magyar fasiszták lopták el.

Képek: mojabackatopola

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése