2016. december 30., péntek

Pásztor szerint "büdös a munka" a külföldre költöző magyaroknak, de szeretné őket itthon tartani


VMSZ-autonomiaPásztor István, a Pannon Televízió Szubjektív című műsorában adott évértékelő interjújában leszögezte, hogy a legfontosabb kérdés, hogy meg tudjuk-e állítani az elvándorlási folyamatot.
"A legfontosabb kérdés, hogy meg tudjuk-e állítani, lelassítani, illetve visszafordítani az elvándorlási folyamatot, és kinek milyen válaszai vannak a helyzetre" – tette fel a kérdést Pásztor István. Leszögezte, a Vajdasági Magyar Szövetségen kívül senki másnak semmiféle eszközrendszere, elképzelése, próbálkozása nincs a megoldásra.

Büdös nekik a munka, de maradjanak itthon
Pásztor korábban is megszólalt már a délvidéki magyarok kivándorlása kapcsán. A Magyar Szó napilapnak még 2014-ben a honosítások és a külföldi munkavállalások közötti összefüggésekről beszélve a következőket nyilatkozta:
– Ha az igazi véleményemet kellene kimondanom, nem nagy sikert aratnék azokkal a mondatokkal. Tény az, hogy jórészt a megélhetés miatt vándorolnak ki az emberek, de bizony azt is látni kell, hogy ott olyan munkákat vállalnak el, amelyeket itthon hetykén visszautasítanak.
Vagyis, Pásztor szavai szerint olyan munkát vállalnak el a délvidéki magyarok nyugaton, ami itthon esetleg "büdös lett volna nekik", és emiatt (Pásztor szavai szerint) "hetykén" elutasították azokat. Magyarán, a VMSZ elnöke az okokat nem abban látja, hogy a délvidéki magyarok tömegei a létminimum alatti mélyszegénységben élnek.
Ha valóban igaza van Pásztor Istvánnak és csak ennek a lenéző és az embereket lesajnáló VMSZ-nek van eszköze és elképzelése a délvidéki magyarság itthon tartására, akkor kijelenthetjük: nekünk végünk!
R. P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése