2016. április 5., kedd

A végső csapás


Bódis Gábor
Bódis Gábor
 
A VMSZ ellenfelei most aztán pánikba eshetnek: Szijjártó is beszállt a buliba!
Ezt azért senki sem gondolta volna: Orbán elküldte nagytekintélyű külügyminiszterét, hogy ő is (Németh Zsolt után) letegye a voksát a Vajdasági Magyar Szövetség mellett. Amely nélkül a magyar-szerb kapcsolatok sem állnának ott, ahol állnak. A történelmi csúcsponton. Onnan menekülnek versenyt futva a szerbiai és a magyarországi fiatalok (és idősebbek) a Brüsszel fémjelezte Nyugat felé.
„Magyarország nem hagyja, hogy bármelyik brüsszeli intézmény vagy uniós tagország blokkolja Szerbia európai integrációját, Belgrád megérdemli az uniós tagságot, és ebben nagy szerepe van a szerb kormánykoalíció részét képező Vajdasági Magyar Szövetségnek is.” (Vajdaság Ma)
A külgazdaság és a külügyek tárcájának ifjú birtokosa (ezenkívül az önerőből és a családi adományokból összejött dunakeszi luxus kégli büszke tulajdonosa) bizonyára valamilyen varázsvesszőre tett szert, ameddig nem figyeltünk rá. Mert ugyan, hogyan gondolja megvalósítani azt a nemes gondolatot, hogy ha „bármelyik brüsszeli intézmény” blokkolná Szerbia európai integrációját, azt akkor Magyarország majd szépen nem hagyja. Arról nem is beszélve, hogy ilyen fenyegetés el sem hangzott, legfeljebb egy tagország (jellemzően Horvátország) puffogtat erre vonatkozó, komolyan aligha vehető szólamokat.
Tehát ott van a gonosz Brüsszel, amelynek üvegpalotáiban még gonoszabb bácsik reggel, délben és néha este is azon törik a fejüket, hogy miként akadályozzák meg Szerbia gondtalan integrációját. Ezt eddig csak azért nem merték megtenni, mert tudták: Budapest éberen figyel! És ha egyszer Orbán Viktor beint és közbelép, akkor röpül majd szerte szét a sok hasztalan. És amikor ismét rend lesz meg szerb integráció, felállhat a VMSZ/Fidesz EU képviselője a szétvert gonoszok parlamentjében és kiállhat hazája érdekében. (Mindenki arra gondol, amire akar.)
Brüsszel megrendszabályozása azonban nem lehet csak Európa belügye, hanem a VMSZ választási stratégiája is. Minél több szabadságharcos, Németh, Szijjártó meg akik még jönnek, annál nagyobb tömegben rohannak a vajdmagyarok az urnákhoz. Szabadítsuk fel Észak-Bácskát és a csatolt területeket a brüsszeli terror alól!
Aztán jöhet Orbán meg még egy Kosztolányi szobor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése