2015. július 20., hétfő

Mi történt az MNT kilencedik ülésén? Miért gátolja az MNT elnöke a kisebbségi akcióterv testületi elfogadását?

Az MNT elnöke újabb ügyrend-sértésével akadályozta meg annak a határozatjavaslatnak a napirendre tűzését, mely a vajdasági magyar közösség alapérdekeinek képviseletét részletezi Szerbia EURÓPAI UNIÓS csatlakozási folyamatában.



Az EU elvárásait tárgyalási keretekben kell teljesítenie a csatlakozni kívánó országoknak, törvényeiket össze kell hangolniuk az EU törvényeivel.
A szerbiai jogharmonizációs folyamat ütemezésében, a 23. fejezettel kapcsolatos akcióterv, kisebbségi cselekvési terv kidolgozásában, nem volt kiemelt szerepük a Nemzeti Tanácsoknak!
A 23. fejezeten belül a kisebbségi akcióterv megírásának legkésőbb 2015 végéig be kell fejeződnie! Nagyjából 5 hónapunk van még rá.
A kisebbségi munkacsoportnak az MNT elnöke is egyik tagja. Megválasztott politikusként – és nem szakértőként! –, névre szóló meghívással, mire is van felhatalmazva? Bármit javasolhat, bármit aláírhat! Kivel kell néki javaslataival, cselekedeteivel elszámolnia?
Talán csak nem az elbalkanizálódott, vajdasági mutyilistás szövetség háttéralkus vezetőjével?

Miért nem rendelkezik az elnök az MNT felhatalmazásával?
Az általános akcióterv mellett, a kisebbségi akcióterv ajánlásait – mely sorsunkat határozza meg hosszú távon – Nemzeti Tanácsunk aktív kezdeményezésével, részvételével kellene megfogalmaznunk, kialakítanunk!

A kisebbségi érdekérvényesítéshez botrányképesnek kell lennünk, hiszen botrányosan nyomnak el bennünket!
Kirakat-létünk is erre utal.


A Magyar Nemzeti Tanács 9. üléséről
Részlet
2015. július 15.
Forrás: Pannon RTV

http://vmdk.org.rs/hirek/479-ugyrendunk-ujabb-megserteserol, 2015. július 18.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése