2015. július 28., kedd

Lesz-e kijózanodás? Azaz miért jó a mutyilistás párt menesztett alelnökének kinyilatkoztatása?

VMDK Hírmondó

A VMDK az előállt helyzetre csak egyetlen gyógyírt tud: a botránymentes politizálást, egyenes beszédet, következetes kiállást. Váltásra van szükség.

A délvidéki magyar közélet súlyos politikai és erkölcsi válságban van. A fokozódó szegénység, elvándorlás, médiasötétség, az oktatás és az egészségügy hanyatlása, az ország további eladósítása, a kisebbségi jogok és a vajdasági autonómia csökkentése megkövetelik e tényállás rögzítését.
Mégis, a forró nyári napokban a délvidéki magyar közvéleményt három ügy foglalkoztatja.
  • Az illegális bevándorlók (kerítés) problémája
  • A mutyilista("gazdaságélénkítő" program) körüli botrány
  • A mutyilistás párt menesztett alelnökének kinyilatkoztatása
A mai Hírmondóban a menesztett alelnök kinyilatkoztatásait járjuk körül. Szögezzük le: a VMDK nem akar mások viselt dolgaival foglalkozni. Csupán a nagy nyilvánosság előtt zajló "vita" közéleti vonatkozásait, annak jelentőségét tesszük szóvá.

Alapvetően a mutyilistás párt menesztett alelnöke és az ellentábora közötti, a nagyérdemű közönség előtt zajló villongások rámutatnak arra hogyan is "működnek" a mutyilistás párt belső és külső mechanizmusai.

A "vita" további hozadéka az, hogy most közösségünk tagjai  belső körökből is  megkaphatják azokat az  információkat és megerősítéseket, amelyeket mi a VMDK-ban már egy jó ideje mondtunk, de  az agyoncenzúrázott délvidéki sajtó miatt, nem juthattak el a széleskörű délvidéki magyar közvéleményig.


A mostani események így rávilágítanak arra hogyan hatnak ki ezen állapotok közösségünkre, az okokra és okozatokra, amelyek következményeként a délvidéki magyarok elfordulnak a közélettől, a közügyekkel való foglalkozástól, mi miatt uralkodott el köreinkben a közöny, a fásultság és kiábrándultság. 

Mert mit is mondtunk mi egy éve a közéletünkben uralkodó viszonyokról?
  • Közösségünkben eluralkodott a zsarnokság, egzisztenciális  megfélemlítés és a teljes (ön) cenzúra.
  • Már takarító munkához sem juthat az ember ha nem tagja egy bizonyos pártnak.
  • Mindez közvetett úton hozzájárul ahhoz a lelki és anyagi állapothoz, ami a magyar szavazókat távol tartja a közügyektől, illetve sok esetben (főleg a fiataloknál) távozásra készteti.
Ha a fenti felsoroláshoz hozzá tesszük a nepotizmust és a negatív szelekció előtérbe helyezését, valamint a tudás, önállóság, szabadgondolkodás és cselekvés elfojtását, akkor a listát teljesnek tekinthetjük. 

   





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése