2015. február 15., vasárnap

Kilépések a VMSZ adai helyi szervezetéből

Kilépések a VMSZ adai helyi szervezetéből
A Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) adai helyi szervezetnék mintegy húsz tagja jelezte kilépési szándékát a párt elnökségének.
A kilépési hullám mögött - az érintettek elmondása szerint - leginkább az adai helyi szervezet politikai inaktivitása áll, szerintük ugyanis 2011 óta nem volt határozatképes taggyűlésük, emellett nehezményezik a községi képviselő-testületben helyet foglaló VMSZ-tagok passzivitását is. Véleményük szerint a VMSZ helyi szervezetének vezetőit eleve alapszabály-ellenes módon nevezték ki három évvel ezelőtt.
A párt életében aktívan résztvevő tagság mintegy negyede távozott most - mondta el, Uliján Kornél a párt helyi szervezetének korábbi vezetője, aki arról is beszélt, hogy a kilépők között több korábbi helyi vezető, négy helyi községi tanácsnok, korábbi intézményigazgató, tanárok és diplomás fiatalok is találhatóak.
Tóth Barna Elvira, a VMSZ községi szervezetének elnöke cáfolta, hogy a helyi szervezet passzív lett volna, mint mondja, állítását mind a jegyzőkönyvek, mind pedig a párt aktivitásai is igazolják. Az elnök asszony túlzónak ítéli a kilépők számáról tett kijelentéseket is, véleménye szerint a kilépések hátterében személyes sértettség áll.
A pártból kilépett tagok a tavalyi év végén tisztújítást követeltek a helyi szervezeten belül, mi pedig felkínáltuk a lehetőséget, hogy amennyiben nem érzik megfelelőnek a jelenlegi vezetőséget, akkor az idén tavasszal esedékes közgyűlésen támogassák azokat az embereket, akiket alkalmasabbnak ítélnek a feladatra. Ám ezzel a lehetőséggel már nem éltek és a helyi szervezet értesítése nélkül kiléptek a pártból, mondta el Tóth Barna Elvira.
Az elnök asszony információi szerint a kilépők vezetője, Uliján Kornél még a VMSZ elhagyása előtt csatlakozott a Szerb Haladó Párthoz.
Sz. A.

http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/18264/Kilepesek-a-VMSZ-adai-helyi-szervezetebol.html
2015. február 14. [18:45]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése