2013. október 31., csütörtök

VMSZ-es öndicséret: ifjabb Pásztor szerint a párt képviselői nagyszerűen teljesítenek a szerb parlamentben

001 BekexaPásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) köztársasági képviselője az egyik szabadkai helyi televízióban vendégszerepelve
kijelentette, hogy a nehéz gazdasági helyzet ellenére pénzt kell biztosítani az ún. Y-elágazás, azaz terelőút kiépítéséhez, valamint a Népszínház épületének "felújításához".
Minden jóérzésű ember zsebében kinyílik a bicska, amikor valamelyik VMSZ-es tisztségviselő elkezd "küzdeni" a pártja által brutálisan likvidált létesítmény "feltámasztásáért". Ők azonban kitartóan fitogtatják sajátos politikai-építészeti nekrofíliájukat.  
Pásztor junior kiemelte, hogy pártja sohasem volt demagóg, nem ígérgetett - főleg olyasmit, ami nem tőle függött. Mint mondta, nem tudja mennyire reális az említett beruházásokhoz szükséges pénz biztosítása, de a VMSZ-es képviselők ezen a téren minden tőlük telhetőt megtesznek.
Ha a pártjuk nem rombolta volna le (teljesen feleslegesen) a Szabadka legnagyobb büszkeségének számító épületet, most nem kellene nekik annyira "törekedniük, küzdeniük és erőlködniük".
P. B. továbbá kihangsúlyozta, hogy a VMSZ - noha ellenzéki párt a szerb parlamentben - képviselői révén néhány fontos célt teljesített. Egyebek között VMSZ-es sikerként emelte ki "a vajdasági magyar polgári lakosság ellen 1944/45-ben elkövetett aktusok elítéléséről szóló képviselőházi nyilatkozat" elfogadását.
Mint tudjuk, ez a nyilatkozat gyakorlatilag semmit sem ér, hiszen elmaradt a szerb fél bocsánatkérése, az ártatlan magyar áldozatok rehabilitálása, hozzátartozóik és leszármazottaik kárpótlása, valamint a magyarság ellen elkövetett vérengzések még életben lévő elkövetőinek felkutatása és az ellenük indítandó bírósági eljárások lebonyolítása. Arról nem is beszélve, hogy a szerb társadalom továbbra is kollektív bűnösként tekint az itteni magyarságra.
Én tehát P. B. helyében nem nagyon dicsekednék ezzel a "sikerrel". Mint ahogyan azzal sem dicsekednék, hogy a VMSZ képviselői a parlamentben úgymond megszavaztatták a kis értékű lopások értékhatárának 5 ezer dinárra való csökkentését.
A gyakorlatban ugyanis kiderült, hogy ennek az égvilágon semmilyen hatása nincs a közbiztonságra. Pl. az újvidéki és a szabadkai utcák manapság veszélyes New York-i négernegyedekre emlékeztetnek. Az elkövetők nem csak éjszakánként, hanem immár fényes nappal is megtámadnak, megvernek, megsebesítenek, kirabolnak védtelen polgárokat, betörnek a házaikba stb.
Egyértelmű, hogy csak a polgárőrség bevezetése enyhíthetne a helyzeten. A polgárok ezt egyre több helyen követelik. Legutóbb a szabadkai Kisbajmok helyi közösség lakosai kérték az illetékesektől a polgárőrség felállítását, de nem találtak megértésre.
Nos, ennyit érnek a VMSZ "világraszóló" eredményei.
Közzétette: Fekete Lehel 2013. október 31. csütörtök, 09:00

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése