2013. október 10., csütörtök

A vajdasági kormány követeli a temerini diákpofozás kivizsgálását

Kommentek száma  A cikkhez tartozik képgaléria 
A vajdasági kormány azt követeli az illetékes szervektől, hogy sürgősen vizsgálódjanak annak a 16 éves diáknak az ügyében, akit állítólag azért pofoztak meg az Újvidék-Temerin között közlekedő autóbuszon mert magyar nemzetiségű. A vajdasági kormány azt kéri az illetékesektől, hogy vizsgálják ki a körülményeket valamint derítsék ki, hogy a fiú elleni támadás valóban nemzeti indíttatású volt-e.


(Ótos András fotója)

„A türelmetlenség, erőszak, tiszteletlenség légkörét nem lehet tolerálni sem elbagatellizálni és minden törvényszegést szigorúan kell büntetni” áll a vajdasági kormány kedden kiadott közleményében.
A tartományi kormány mélyen elítélte a „tapintható káoszt a közbiztonság terén” valamint Újvidék város területén tapasztalható bizonytalanság légkörét, amely az elmúlt egy évben tapasztalható.
Csütörtökön délután nemzeti alapon sértegettek és felpofoztak egy magyar nemzetiségű diákot a Temerin és Újvidék között közlekedő 32-es autóbuszban. Az incidens a többi utas szeme láttára történt, egy 35-40 év körüli férfi kötött bele a 16 éves újvidéki fiúba. A magyar anyját emlegette, baromnak nevezte, megkérdezte tőle, hogy mit keres Szerbiában, és többször pofon vágta. Amikor a buszban utazók rászóltak, hogy hagyja abba a sértegetést, őket is megfenyegette, másokat is fel akart pofozni. 
Magyar Szó online
gyarszo.com/hu/2120/kozelet_kekfeny/102413/A-vajdasági-kormány-követeli-a-temerini-diákpofozás-kivizsgálását.htm
2013. október 8., 15:46 >> 2013. október 8., 16:55

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése