2013. május 11., szombat

A dél-szerbiai albánok azonos autonómiáért tüntetnek, mint amilyet a koszovói szerbek kaptak!



Pásztorék hallgatnak! Na, vajon miért?

A dél-szerbiai albán pártok vezetői azonos jogokat követelnek a népüknek, mint amilyeneket a koszovói szerbek élvezhetnek. Nagyon helyes. Ezt kellene tenniük a délvidéki magyar pártoknak is.
Sajnos az itteni magyar pártok közötti hasonló (teljes) egység azonban még ebben a kérdésben is aligha képzelhető el, hiszen a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) vezetőségét a szerb hatalom és sajnos a fideszes kormány olyan privilégiumokban, jólétben, kényelmes és gondtalan életben részesítette, hogy ezen még véletlenül sem szeretne változtatni. Még akkor sem, ha a tét a nemzettársak jövője.
Pásztor István, a VMSZ elnöke alighanem szívesebben leharapná saját nyelvét, mint hogy területi autonómiát követeljen számunkra. Az ugyanis ciki lenne, meg szerinte biztosan nem "reális". A gyakorlatias politizálása közben az persze eszébe sem jut, hogy - ha mást nem is - de a leendő délvidéki magyar nemzedékek számára most aztán tényleg le lehetne fektetni a széles önrendelkezés alapjait.
A dél-szerbiai albánok nem vesztegetik az idejüket. Ők már holnap tüntetnek Preševóban. Az elesett albán gerillák szerb kormány által eltávolított szobrának visszaállítását, de mindenekelőtt a területi autonómia bevezetését követelik majd. Olyat, amilyet a koszovói szerbek kaptak.
http://www.delhir.com/cimlap/kiemelt-hirek/7840-a-del-szerbiai-albanok-azonos-autonomiaert-tuentetnek-mint-amilyet-a-koszovoi-szerbek-kaptak-pasztorek-hallgatnak-na-vajon-miert-, 2013. május 10. péntek, 14:37

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése