2013. február 22., péntek

Semjén: töretlen lendülettel zajlik a honosítás



– Részlet

 

Semjén Zsolt

Semjén Zsolt az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottsága előtti éves meghallgatásán kedden Budapesten azt mondta, a Vajdaságban nagyon sok a pozitívum, a kulturális autonómia tekintetében is, de a magyarellenes atrocitások minderre árnyékot vetnek. A kettős mérce, ami az ottani ügyészi eljárásokban nyilvánvaló, elfogadhatatlan – közölte.
„Elfogadhatatlan, hogy nap mint nap magyarverésekkel, atrocitásokkal kell szembenézni” – fogalmazott, hozzátéve: próbálnak lépni, hogy a két ország rendőrsége között legyen együttműködés, és az adott területeken legyenek magyarul beszélő rendőrök. Fontos lenne, hogy a szerb állam demonstrálja, nem tűri az etnikai alapú incidenseket – hangsúlyozta.
Szili Katalin (független) alelnök az autonómia kérdésében kíváncsi volt a kormányzati álláspontra. Az autonómiahálózat megteremtése Európa számára fontos lehet - közölte.
Szávay István (Jobbik) azt mondta, a kormány önkényesen, pártpolitikai szempontok szerint válogat a külhoni magyarság szervezetei között, és szóvá tette, hogy a Délvidéken negligálják a Vajdasági Magyar Szövetségen (VMSZ) kívüli tömörüléseket. Hiányolta a beszámolóból az önkritikát, azt egyoldalú sikerpropagandának nevezte.
Semjén Zsolt a felvetésre reagálva azt mondta, a VMSZ-t nem ők választották, hanem a délvidéki magyarok. (MTI)
http://www.vajma.info/cikk/karpat/9225/Semjen-toretlen-lendulettel-zajlik-a-honositas.html, 2013. február 19. [15:47]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése