2013. február 12., kedd

Pásztor a belügyi államtitkárral a vajdasági közbiztonságról tárgyalt



A tartomány, s különösen Temerin, Óbecse, Újvidék és Szabadka községek biztonsági helyzetét tekintette át ma Belgrádban Vanja Vukić, a belügyminisztérium államtitkára és Pásztor István, a tartományi képviselőház elnöke, közölte a belügyminisztérium sajtóosztálya.
Vukić és Pásztor megállapodtak abban, hogy a belügyminisztérium az elkövetkező időszakban megfelelő intézkedéseket foganatosít a fenti községek közbiztonságának növelése érdekében, valamint a helyszínen elvégzett elemzés után elkészítik az intézkedések és tevékenységek tervét, amelyet Ivica Dačić kormányfő és belügyminiszter terjeszt Pásztor elé az elkövetkező napokban esedékes találkozójuk során.
Vukić államtitkár a beszélgetés során kiemelte, a rendőrség minden illetékességébe tartozót megtesz, hogy hozzájáruljon a probléma megoldásához és a vajdasági közbiztonság növeléséhez.
Pásztor István, a tartományi képviselőház elnöke és Vanja Vukić belügyminisztériumi államtitkár egyetértettek abban, hogy a tartományban a közbiztonság szintjének növeléséhez a rendőri jelenlét mellett elengedhetetlen a megelőző aktivitás is a társadalom minden szegmensében – a helyi önkormányzatoktól kezdve az igazságügyi szerveken át az iskolákig és a szülőkig.
http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/14924/Pasztor-a-belugyi-allamtitkarral-a-vajdasagi-kozbiztonsagrol-targyalt.html, 2013. február 12. [17:11]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése