2013. február 8., péntek

LDP: Újvidék a nacionalizmus és az erőszak sorozóközpontja



Újvidék egy békés városból, amely a polgári értékeket ápolja, „a nacionalizmus és az erőszak elhanyagolt sorozóközpontja lett”, értékelte a Liberális Demokrata Párt.
– Szinte nincsen nap, hogy városunk ne jelenjen meg a fekete krónikában. Ha a belügyminiszter ma reggel a nemzetközi közösséget arra emlékeztette, hogy Koszovó északi része polgárai számára biztosítsa a biztonságot, emlékeztetünk, hogy ugyanez érvényes a saját polgárai számára is – mondja Lidija Piroški, a Liberális Demokrata Párt menedzsere.
Szerinte Újvidéken a biztonság 1989-ig európai szinten volt, amikor a tartományi rendőrség korszerűbb volt, mint a mai rendőrség.
– Miért nincsen Újvidéknek már három éve rendőrfőnöke? Tudomásunk van a kuloári mesékről, hogy ez két párt közötti politikai kereskedelem tárgya, de miért nem közli valaki, hogy ki a felelős a jelenlegi állapotokért? Ez kapcsolatba hozza a korábbi és a jelenlegi hatalmat. Minden állam kötelessége első sorban polgárainak a biztonsága. Miért nem törődik akkor Ivica Dačić rendőrminiszter Újvidék polgáraival, ha már követelni tudta az Eulextől, hogy felügyeljen Kosovska Mitrovica polgárainak biztonságára – mondta Piroški.
А. I
Danas, 2013. február 7., 4. o.
Fordította B. A.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése