2013. január 31., csütörtök

MPSZ: Támogatják a temerini fiúk ügyében kezdeményezett aláírásgyűjtést



A Magyar Polgári Szövetség támogatja az „új temerini fiúk” ügyében kezdeményezett aláírásgyűjtést, jelentette be a párt mai zentai sajtótájékoztatóján Rácz Szabó László (képünkön balról) pártelnök, aki kifejtette, Temerinben állandósulni látszik a nemzeti konfliktus a szerbek és a magyarok között. Minden szerv arra hivatkozik, hogy megoldások születnek az ügyben, de a Magyar Polgári Szövetség illetékesei úgy látják, a szerb nemzetiségűek időről időre szervezetten támadják meg a magyar embereket Temerinben, hangsúlyozta az MPSZ elnöke, aki szerint a bűnüldöző szervek feladata lenne az, hogy szigorúbb szankciókat foganatosítsanak az ehhez hasonló esetek megelőzése érdekében.
Rácz Szabó László kifejtette, nagy hibának tartja az állami földek bérbeadását az arab befektetőknek, ugyanis – ahogyan fogalmazott – a bérbeadás ebben az esetben nem tartja tiszteletben a jogállamiságot. Mint mondta a most hatalmon lévő pártok abból próbálnak hasznot húzni, amit a titói korszakban elítéltek. Az MPSZ elnöke szerint nagy presztízsveszteség jelenthet majd a hatalmon lévő koalíció tagjai számára, ha véghez viszik ezeket az elképzeléseket. Véleménye szerint a megoldás az lenne, ha visszaszolgáltatnák az embereknek és az önkormányzatoknak a jogos tulajdonukat. Hozzátette, a Magyar Polgári Szövetség a választásokkor is a decentralizáció fontosságát hangsúlyozta, és azóta is azért száll síkra.
A pártelnök kifejtette, nem értenek egyet azzal sem, hogy a Magyar Nemzeti Tanács az elmúlt héten a zentai Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ, valamint a Zentai Magyar Kamaraszínház társalapítójává vált, ugyanis szerintük – ahogyan fogalmazott – nincs rendjén, hogy Zentától több jelentős intézményt is megpróbálnak elvenni.
Miklós Éva, a Magyar Polgári Szövetség elnökségi tagja elmondta, a hétvégén lakat került a községbeli falvak fogorvosi rendelőinek ajtajára. Leszögezte, ez egy igen sajnálatos tény, hiszen a falvakban jól működtek a fogorvosi rendelők, aminek köszönhetően a polgároknak nem kellett a városba utazniuk a fogorvosi beavatkozások miatt. Az egészségügyi szerveknek törekedniük kellene arra, hogy minél gyorsabban orvosolni tudják a felmerülő problémát, hangsúlyozta Miklós Éva.
Kálmán Róbert, a párt aktivistája elmondta, az MPSZ tiltakozik az újvidéki autóbuszokon lévő cirill betűs feliratok ellen. Tiltakozásukat a hatályban lévő nyelvtörvénnyel indokolták. Kálmán Róbert hozzátette, a tiltakozást több magyar párt is támogatja.
(Képünkön Rácz Szabó László, Miklós Éva és Kálmán Róbert)


H. G.

http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/14830/MPSZ-Tamogatjak-a-temerini-fiuk-ugyeben-kezdemenyezett-alairasgyujtest.html, 2013. január 30. [19:36]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése