2013. január 28., hétfő

Magyarellenes falfirka Temerinben



Szemmel láthatóan megismétlődnek a korábbi forgatókönyvek: miután magyar ügyekben összehangolt pszichológiai háború kezdődött a szerb sajtó egy részében, a hamis információkra épített, kódolt üzenetek szinte azonnal meghallgatásra találtak.


Január 26-án reggel a temerini Október 23-a utca lakói szembesülhettek a Smrt Mađarima (Halál a magyarokra) nemzeti gyűlöletet keltő falfeliratra, s még egy huszonnégy óra sem telt bele, amikor egy hat fős, szerbül beszélő csoport minden ok nélkül agyba-főbe vert három magyar fiatalt a JNH utcában. Értesüléseink szerint ezúttal a rendőrség előállított több támadót is. Kíváncsian várjuk, őket vizsgálati fogságba helyezik-e, s vajon meddig fogják benn tartani. Arról nem is szólva, hogy elnyerik-e méltó büntetésüket?
A VMDP körzeti szervezete elvárja a község illetékeseitől, hogy elítéljék a polgáraink nyugalmára és az itt élő magyar közösség jogaira egyaránt súlyos veszélyt jelentő támadásokat, egyúttal követeljük a község közbiztonságával foglalkozó tanács azonnali összehívását - olvasható a Csorba Béla által aláírt közleményben.
http://delhir.com/delvidek/helyben-rolunk/2932-ujabb-magyarveresek-temerinben

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése