2012. december 9., vasárnap

Gyűlöletkeltő felirat Topolyán, az önkormányzat közleményt adott ki



A topolyai önkormányzat elítéli azt a gyűlöletkeltő feliratot, amelyet a magát Martinović Matrosov antifasiszta mozgalom topolyai polgárok egyesületének nevező szervezet tett ki a bajsai út mellett, számolt be róla a Pannon RTV.
Az önkormányzat a Pannon RTV szerkesztőségébe eljuttatott közleménye szerint Topolyán mindig is békésen éltek a polgárok egymással, és ezúttal is együttes fellépésre van szükség az ilyen irányú cselekmények visszaszorítására. Az önkormányzat követeli, hogy a bűnüldöző szervek erélyesen és szakszerűen lépjenek fel az ilyen és ehhez hasonló esetekben, annak érdekében, hogy Topolya Község polgárai biztonságban érezhessék magukat minden vallási és nemzeti hovatartozásra való tekintet nélkül.
Pál Károly, a VMSZ ügyvezető alelnöke a topolyai Régió Rádiónak a történtekkel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség elítéli az ilyen és ehhez hasonló gyűlöletkeltést. Szerinte a rendőrségnek el kellene távolítania ezt a feliratot, és olyan eljárást kezdeményeznie a kihelyezővel kapcsolatban, hogy az a jövőben ne kezdeményezhessen hasonló akciót.
 

http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/14546/Gyuloletkelto-felirat-Topolyan--az-onkormanyzat-kozlemenyt-adott-ki.html, 2012. december 9. [0:42]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése