2012. július 10., kedd

Magyar kormányálláspont: ismételhessék meg a magyar diákok a felvételit az Újvidéki Egyetemen!


„A Magyar Kormány megdöbbenéssel értesült arról, hogy az Újvidéki Egyetem Jogtudományi Karán - az elmúlt tíz évben jól működő gyakorlattól eltérően – a magyar diákok magyar nyelven, de szerb nyelvből és irodalomból tehettek csak felvételi vizsgát. A Jogtudományi Kar erről nem értesítette a felvételizőket, így a magyar diákok – önhibájukon kívül – a vártnál rosszabb eredményeket értek el a felvételi vizsgán, ami miatt egyetlen jelentkező sem jutott be a költségvetésből finanszírozott képzésbe”, áll egyebek között abban a közleményben, amelyet Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes és Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár írt alá.
„Az esélyegyenlőség biztosítása és a hátrányos megkülönböztetés megszüntetése érdekében elvárjuk, hogy az Újvidéki Egyetem Jogi Kara a középiskolai tanulmányaikat anyanyelvükön folytató diákok számára tegye lehetővé a felvételi vizsga újbóli lefolytatását – a korábbi évek mintájára – magyar irodalomból és nyelvtanból, nem pedig szerb irodalomból magyar nyelven”, szögezi le a közlemény.

http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/13768/Magyar-kormanyallaspont-ismetelhessek-meg-a-magyar-diakok-a-felvetelit-az-Ujvideki-Eg, 2012. július 9. [21:13]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése