2012. június 30., szombat

Eltávolították a falfirkákat

Aleksandar Jovanović, a városi képviselő-testület elnöke  csütörtökön (június 28-án – B. A. megj.) jelen volt, közben lemeszelték az Ifjúsági Színház falára festett szító falfirkát. Az akció kapcsán kijelentette, hogy nem fogják tolerálni a gyűlöletkeltés egyik formáját sem!
– A múlt év végén megindítottam a Meszeljük át az újvidéki gyűlöletet elnevezésű akciót, ezzel szeretném érzékeltetni a polgárokkal, hogy a gyűlöletet nem tűrjük meg Újvidéken! Városunk alapjait a különböző emberek együttélése, a másság képezi, különböző nemzetű, fajtájú, másként gondolkodó emberek élnek itt együtt békében, ez Újvidék legnagyobb kincse – mondta az elnök.
A színház falán néhány hete jelent meg a romákat sértő felirat. Jovanovićot aggasztotta az is, hogy ebbe a színházba gyermekek járnak. – Nem szabad megengednünk, hogy a kicsik gondolkodását megmérgezzük – mondta.
A feliratot egy különleges, az Eurokom vállalat által beszerzett, nagy víznyomással működő gép segítségével tüntették el. A feliratról a polgárok értesítették a kommunális felügyelőséget az egyik internetes közösségi hálózat útján. (szb)

Magyar Szó, 2012. június 29. 12. o.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése