2012. május 31., csütörtök

Muzslyai incidens: fedjék fel a támadók kilétét

Ма (május 30-án – B. A. megj.) délután hivatalos közleményt adott ki a nagybecskereki rendőrség a szombat éjszaka történt muzslyai incidens kapcsán, a közleményben az áll, hogy május 27-én éjfél után tíz perccel kapták a bejelentést, hogy rendbontás történik a Magyar Kommün utca 59-es számú házzal szemben. A rendőrök kiszálltak a helyszínre, és megállapították, hogy hat személyt fizikailag bántalmaztak, közülük egyik súlyos sérüléseket szenvedett, egy másik pedig könnyebben sérült meg. Az eset 23 óra után történt, amikor a Magyar Kommün utcában tartózkodtak a bántalmazottak. Hátulról támadt rájuk néhány maszkos személy, akik a testi sértést okozták. Feltételezhetően ezt a bűncselekményt a nagybecskereki D. A. hajtotta végre, valamint S .S., M. M., V. N. és K. M. ugyancsak nagybecskereki kiskorúak. A gyanúsítottak ellen verekedésben való részvétel és súlyos testi sértés okozása miatt bűnvádi feljelentést tettek a nagybecskereki Felsőbb Bíróság ügyészségén.
*
Nem hivatalosan az eseményről megtudtuk, hogy szombaton éjszaka - magyar fiúk, lányok - többen tartózkodtak a helyi közösség épülete melletti parkban, a padokon ülve beszélgettek. Egy másik csoport fiatal pedig a park legsötétebb részén tartózkodott. Utána a közeli trafikhoz mentek, majd a Támadás! (Napad!) csatakiáltással – mintegy 15-en voltak – rontottak a muzslyai fiatalokra. A lányok az utca túloldalára szaladtak, sivalkodtak, a fiúknak nem is volt idejük elszaladni, őket beszorították a parkba, néhányan egy falat átugorva tudtak elmenekülni. Az egyik fiatal az első ütést a fejére kapta, leesett a földre, míg a támadók közül egyik odarontott és az arcába rúgott. Ez a fiatalember jelenleg is a kórházban van, és műtétre vár. A vértócsák még most is jelzik a bűncselekmény helyszínét.
*
Az eset kapcsán közleményt adott ki a nagybecskereki Civil Társadalomért Fejlesztési Központ (CRCD), csatlakozik a muzslyai helyi közösség követeléseihez, hogy a támadók kilétét fedjék fel, és derítsék ki, van-e nemzeti indíttatása az incidensnek.
 
Kónya-Kovács Otília
http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/13588/Muzslyai-incidens-fedjek-fel-a-tamadok-kiletet.html,
2012. május 30. [19:15] 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése