2012. május 12., szombat

Egy ütéssel eltörték az állkapcsát


Kubát Gábor szerint nemzeti alapon támadták meg őt csütörtök éjjel Szabadkán


Csütörtökről péntekre (10-éről 11-ére – B. A. megj.) virradóra, hajnali egy és fél kettő között ismeretlen tettes egy ütéssel leterítette és az állkapcsát törte Kubát Gábor (38) szabadkai lakosnak. Mint az áldozat lapunknak beszámolt, a belvárosi Green Food gyorsétteremben történt a támadás, ahova ismerősével tért be. Az étterem előtt az áldozat és az ismerőse magyarul beszélgetett, amikor is egy ismeretlen személy szerbül megkérdezte tőle, hogy Šta me gledaš? (Miért nézel?), amelyre Kubát Gábor azt válaszolta, hogy joga van hozzá. Ezt követően betértek az étterembe, és helyet foglaltak, háttal ülve az ajtónak.
– Következő, amire emlékszem, hogy oldalról valaki akkora ütést mért rám, hogy elájultam. Az ütés következtében eltörött az állkapcsom. A sérülés súlyosságából ítélve valószínűleg hideg fegyverrel, bokszerrel támadtak meg – mondta Gábor.
Szavai szerint az ütés után nehezen tért magához, ekkor már ott voltak a rendőrök, kikérdezték, majd a saját költségén taxival a sürgősségi osztályra sietett. A kórházban ellátták, majd beutalót kapott az újvidéki maxillofaciális sebészetre (arc- és állcsontsebészet). Véleménye szerint nemzeti alapon történhetett a támadást, ugyanis magyarul beszélgettek ismerősével, és mivel személyleírást tud adni a hatóságoknak, ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a rendőrségen.

dió
Magyar Szó, 2012. május 12., 5. o.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése