2012. március 20., kedd

Óbecse: Megrongálták a Petőfi-szobrot


Óbecsén megrongálták a mindössze néhány napja felavatott Petőfi-bronzszobrot. A műalkotás a költő nevét viselő iskola és kultúrkör között helyezkedik el, Vajdaságban az egyetlen teljes alakú, a városban pedig évek óta az egyetlen magyar vonatkozású szobor.
Knézi Péter polgármester kedden 9 órakor tart sajtótájékoztatót az egyelőre ismeretlen tettesek által megrongált Petőfi-szobornál.

ka.
http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/13183/Obecse-Megrongaltak-a-Petofi-szobrot.html,2012. március 19. [17:25]


Vajdasági Magyar Demokrata Párt
Temerin

Közlemény


Rövid életű volt az a felhőtlen öröm, ami az óbecsei és a vajdasági magyarságot érte március 15-én, Óbecsén, az első Petőfi teljes alakját ábrázoló, köztéri szobor avatásánál. Ez a makulátlan, nemzetegyesítő érzés egészen a mai napig tartott. Március 19-re virradó éjszaka, csupán néhány nappal az avatás után, egyelőre ismeretlen tettesek, minden bizonnyal kemény, éles tárgyakkal kíméletlenül nekirontottak, nagymértékű károkat okozva ezzel a szoborban.
A Vajdasági Magyar Demokrata Párt (VMDP) helyi szervezete mélységesen felháborítónak tartja ezt a cselekményt, és határozottan elítéli. Álláspontunk szerint itt nem „csupán” a szobor elleni vétségről van szó, hanem ezzel a tettel egyenesen az óbecsei és a vajdasági magyarságra támadtak, arra az egységre, amit a szobor avatásánál tapasztalhattunk. A cselekménynek valószínű köze van az elkövetkező választásokhoz is. Ily módon is próbálnak nyomást gyakorolni a magyar választókra. Továbbá ezt az esetet újabb bizonyítéknak tekintjük, a közbiztonság nagyon alacsony szintjéről a községünkben, illetve egyenes következménye ez annak, hogy az illetékesek eltussolják, eltitkolják a rendbontásokat, lopásokat, nemzeti előjelű kilengéseket es egyéb bűncselekményeket
Felszólítjuk az illetékes szerveket, hogy gyorsan, határozottan és hatékonyan lépjenek fel, ebben az ügyben is, hogy a községünk területén a közbiztonság ne romolhasson tovább, és a tettesek kapják meg méltó „jutalmukat”.

A VMDP óbecsei körzeti szervezete
Vajdasági Magyar Demokrata Párt
HÍRLEVÉL X. évf. 58. szám
2011. március 19.



Óbecsén, a költő nevét viselő művelődési egyesület és általános iskola között, a róla elnevezett utca tőszomszédságában kapott helyet Vajdaság első egész alakos, bronzba öntött Petőfi-szobra, a szabadkai Szarapka Tibor alkotása. Petőfi-szobrát dr. Réthelyi Miklós, Magyarország Nemzeti Erőforrás Minisztériumának tárcavezetője leplezte le március 15-én. (Fotó: Molnár Edvárd)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése