2012. január 22., vasárnap

Orbán mellett a nép


Példa nélküli demonstráció a kormány mellett Magyarországon

„Erős igazsággal az erőszak ellen: így élj, s nem kell félned, veled már az Isten!” - idézte Babits Mihály Áldás a magyarra című versének gondolatát az egyik transzparens a sokszázezer anyaországi és határon túli magyart és nem csak magyart mozgósító budapesti Békemenetben. A tegnapi civil polgári demonstráció térben és időben is példa nélküli volt, hiszen ekkora tömeget megmozgató véleménynyilvánítást általában a nép hátán élősködő kormányok ellenében szoktak szervezni a világban. Kormányok mellett nem. Azaz, hogy igen, de csak ritkán, ha azok történelmi helytállásról tesznek tanúbizonyságot, mint pl. az 1956-ban Magyarországon a Nagy Imre vezette kormány esetében történt. Tegnap Budapesten az aktuális magyar kormánnyal és annak elnökével, Orbán Viktorral vállalt szolidaritást a nép. Csinálják utánunk mások is ezt Európában! Jó érzés most magyarnak lenni, hiszen egy létfontosságú ügyben egyet gondol az irányítás és egyet a nemzet. Nem véletlenül írták a kormány iránti hűségről tanúbizonyságot tevő egyik hatalmas transzparensre annak hordozói azt, hogy „Ők értünk, mi értük!”. Jó azt érezni határon túli magyarként is, hogy egyet gondol a kormány és egyet a nép, mert mi másról szólna az, hogy az embert próbáló gazdasági megszigorítások ellenére is kiállt a miniszterelnök és annak csapata mellett a közösség. Akik ott voltak a menetben, azok tudják, hogy a tömeget a magyar miniszterelnök január 18-án Strasbourgban, az Európai Parlament ülésén elmondott lehengerlő igazságbeszéde vitte ki az utcára, aki országa és nemzete nevében kimondta: ezek a vádak, amelyek Magyarország számlájára elhangzottak, nem méltóak Európához! Az, ami tegnap (2012. január 21-én – B. A. megj.) történt Budapesten, lecke volt mindazok számára is, akik Magyarország és a magyar nemzet érdekeit képviselő budapesti kormány ellen széleskörű nemzetközi rágalomhadjáratot folytatnak.

(A képen Ágoston András a Budaörsi Polgári Kör tagjainak társaságában)

Ők értünk – mi értük, Rabok legyünk vagy szabadok?, Igazságot Magyarországnak!, Hiszünk Magyarországban, Nem leszünk gyarmat!, Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!,Itt szabadság van, Itt 13 kisebbség él velünk békében, Köszönjük az állampolgárságot és a magyar alkotmányt!... Ilyen és ehhez hasonló üzeneteket olvashattunk a nép által magasba emelt feliratokon. Az együtt énekelő fegyelmezett tömegben ott voltak a határon túli magyarok képviselői is. A vajdasági magyar politikusok közül Ágoston András, a VMDP elnöke volt jelen a demonstráción.
A Magyarország iránti hűséget, a nemzet egységét és a kormány iránti tiszteletet demonstráló Békemenet mindvégig megtartotta civil jellegét. Politikai beszédek nem hangoztak el. A Hősök terétől elinduló több kilométer hosszúságú menetoszlop az Andrássy úton, a Bajcsy-Zsilinszky úton és az Alkotmány utcán át méltóságteljesen vonult a végállomást jelentő Kossuth-térre, ahol véget ért a demonstráció.
Ternovácz István

http://www.vajma.info/cikk/tukor/4694/Orban-mellett-a-nep.html, 2012. január 22. [10:44]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése