2012. január 27., péntek

A bácskai pravoszláv egyházmegye elnézést kér a magyar nagykövettől


A bácskai pravoszláv egyházmegye hivatalosan is bocsánatot kért Magyarország szerbiai nagykövetétől, Nikowitz Oszkártól, amiért nem küldött neki hivatalos meghívót az újvidéki razzia 70. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésre.
A közlemény szerint a hiba protokolláris félreértés miatt történt.
Az egyházmegye által kiadott közlemény azt magyarázza, hogy magától értetődőnek tartották, hogy a zsidó hitközség, mint az esemény szervezője, elküldi az írásos meghívókat.
“Akkor nem is volt információnk arról, hogy az újvidéki zsidó hitközség nem küldött írásos meghívót. Természetesen semmilyen módon nem tudhattuk azt sem, hogy Önt a polgármester meghívta arra az emlékünnepségre, amelynek szervezésében a város nem vett részt”, áll egyebek között az egyházmegye Nikowitz Oszkárhoz eljuttatott levelében, amelyet az egyházmegye a médiumokhoz is eljuttatott.
A bácskai egyházmegye közleményében hangsúlyozza, a Blic napilap január 25-én megjelent Nikowitz Oszkár magyar nagykövet cáfolja a Szerb Pravoszláv Egyházat: A megemlékezésre meghívót nem kaptam (Mađarski ambasador Oskar Nikovic demantuje SPC: Poziv na pomen nisam dobio) című cikkére reagálva kereste fel levélben a magyar nagykövetet. (Tanjug)
http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/12860/A-bacskai-pravoszlav-egyhazmegye-elnezest-ker-a-magyar-nagykovettol.html, 2012. január 26. [18:33]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése