2011. szeptember 21., szerda

Egyenlő bánásmódot!

Az elmúlt hétvégén Temerinben verekedés történt magyar és szerb fiatalok között. A médiumokban megjelent hírek szerint a magyarok követték el a támadást. A szerbiai sajtószervek még az alapvető tények ismerete nélkül azonnal ,,szerbverésről” kezdtek el cikkezni, Egeresi Sándor, a Vajdasági Képviselőház elnöke pedig ,,a legerélyesebben elítélte a temerini incidenst, amelyben szerb nemzetiségű fiatalokból álló csoportot vertek meg.”
Ez az eset is jól példázza a többségi nemzet és a hatalmon lévő magyar politikum következetlenségét. Emlékezzünk csak vissza 2005-re, amikor a VMSZ akkori elnöke kért ,,példás büntetést” az öt temerini fiú számára, akik súlyosan megvertek egy szerb drogdílert, majd pedig ezért összesen 65 év börtönbüntetést kaptak.
Azonban az utóbbi egy évtized alatt sok száz olyan magyarellenes támadás történt, amelyet a tartományi ombudsman is feljegyzett, de az eljárások során nemzetiségi indíttatású támadásból szinte minden esetben ,,átlagos verekedésként” csak szabálysértési eljárás indult az elkövetők ellen, vagy még az sem, pedig az esetek között akadtak gyilkossági kísérletek is.
A korábbi évek tapasztalatainak függvényében, joggal várhatjuk el a szerbiai igazságszolgáltatástól, hogy végre változtasson a hozzáállásán, és az embereket a törvény előtt egyenlőként kezelve kutassa fel a tényeket minden kérdéses esetben, és annak súlya szerint szolgáltasson igazságot, ne pedig a média és a politikum nyomásának tegyen eleget!
A Magyar Remény Mozgalom figyelemmel kíséri az eseményeket, és mint magyar érdekvédelmi szervezet, kötelességének érzi a közösségünk tagjai elleni jogsértések megakadályozását. Egyben felszólítjuk a rendvédelmi erőket, hogy szavatolják a temeriniek biztonságát, amely a magyarellenes médiahisztériának ,,köszönhetően“ várhatóan romlani fog.

László Bálint
az MRM elnöke
Magyar Remény Mozgalom
Közlemény, 2011. szeptember 20. [17:20]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése